sâmbătă, 15 februarie 2014

TORT DIPLOMAT CU PIERSICI SI FRUCTE DE PADURE

TORT DIPLOMAT  (RETETA MEA PREFERATA)


Dintre multele retete de tort diplomat pe care le-am incercat, luate din tot felul de reviste ori site-uri, dupa tot felul de combinatii,  am hotarat: asata-i propria mea reteta. Exact asa cum mi-am dorit: usoara, pufoasa si dulce.

Ingrediente:

piscoturi de sampanie (un pachet)
450 g mascarpone
200 ml frisca lichida
3  linguri smantana grasa
100 g zahar tos
100 g zahar pudra
1 pachet intaritor frisca (Dr Otker)
2 pachetele zahar vanilat
1 compot mare de piersici (intregi sau jumatati mari)
fructe (mix-uri congelate) sau proaspete

Inainte de toate decongeleaza fructele si pune-le la scurs pe  servetele de hartie. Procedeaza la fel si cu piersicile din compot. Pune jumatatile la scurs, cu fata in jos, tot pe servetele de hartie.

Ia un bol mare, pune in el branza mascarpone si zaharul tos. Mixeaza bine pana cand  zaharul s-a mai topit, iar compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol bate frisca lichida impreuna cu plicul de intaritor, pana devine ferma. Pune apoi peste frisca cele 3 linguri de smantana, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat si mixeaza la viteza maxima pana ce frisca noastra se intareste bine. Toarna totul in bolul cu crema de branza si mixeaza puternic pana omogenizezi perfect. Adauga in compozitie cateva fructe bine scurse si bucatele de piersici tocate mai grosier, iar cu ajutorul unei linguri incorporeaza-le cu grija. Compozitia trebuie sa fie ferma si pufoasa.

Pe platoul pe care vrei sa montezi tortul, aseaza un inel detasabil (de la o tava de tort cu diametrul de 24 cm), tapeteaza fundul cu piscoturi, stropestele cu putin sirop din compotul de piersici si toarna toata compozitia in interiorul inelului. Niveleaz-o frumos, iar pe margine infige jumatati de piscoturi, una langa alta, formand un grilaj. 

Orneaza-l cu fructe ca in fotografia mea sau dupa bunul plac dar, neaparat cu fructe. In special cu felii mari de piersici. Lasa-l in frigider peste noapte si detaseaza inelul a doua zi. Va fi perfect. Se pastreaza la frigider.

Si fructele exotice proaspete sunt un bun partener pentru tortul diplomat: kiwi, portocale, ananas, mandarine dar si boabe mari de struguri albi sau negri le poti folosi cu succes. 



SPER SA VA PLACA. ESTE SIMPLU, USOR DE FACUT SI-L POTI FOLOSI CU SUCCES  CA TORT FESTIV IN DIVERSE OCAZII


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu