vineri, 14 februarie 2014

PIZZA DE CASA CU SALAMI SI PROSCIUTO CRUDO


PIZZA DE CASA CU SALAMI SI PROSCIUTO CRUDO


Pentru serile in care toata familia este acasa! Incanta-i cu o pizza facuta de tine. Nu dureaza mai mult decat ai astepta o comanda. Deci, nu comanda!

INCEARCA!

Ai nevoie de:
Blat:

500 g faina
1 cub drojdie proaspata
100 ml apa calduta
1 praf de sare
1-2 lingurite de ulei de masline pt framantat

Topping:

200 g salam (Salami)
100-150 g prosciuto
150- 200 g mozzarela (felii)
250 g suc de rosii (Cirio-Pasatta rustica)
busuioc, oregano, salvie, rozmarin (toate uscate)
sare, piper dupa gust
1 ardei gras rosu


  Pune intr-un bol faina si sarea si fa in mijlocul ei o adancitura. Dizolva bine drojdia in apa calduta si toarn-o in adancitura facuta in faina.(atunci cand nu te grabesti foarte tare prepara o maia din drojdie si apa calduta astfel: dizolva drojdia in apa calduta, presara cu putina faina, acopera vasul si lasa la dospit cam 10 min, pana creste, apoi toarn-o peste faina si incepe sa framanti). Framanta bine aluatul cu mainile, folosind putin cate putin uleiul de masline si aducand aluatul dinspre margine catre mijloc. Aluatul nu trebuie sa fie tare, indesat. Nu, el trebuie sa fie consistent dar pufos, ca la gogosi. Daca ti se pare prea tare mai framanta cu un strop de ulei de masline.Acopera bolul si lasa aluatul sa creasca. In 15-20 min sigur e gata. Pe o planseta pe care ai presarat faina, intinde o foaie din aluatul crescut, cu ajutorul sucitorului, mare cat tava de la aragaz. Transfera cu grija foaia, rasucind-o pe sucitor, in tava care a fost unsa cu ulei de masline si intinde-o bine cu mainile, asa incat sa fie cat tava.
        Fa un amestec din sucul de rosii, o lingura ulei de masline,un praf de sare, un praf de piper si ierburile despre care ti-am povestit mai sus si unge blatul cu acest amestec.  
        Urmeaza partea cea mai placuta, copii vor fi incantati daca-i vei chema sa te ajute.  Arunca la intamplare peste blat feliile de salam, de prosciuto, ardeiul rosu taiat in fasii foarte subtiri, iar deasupra adauga din loc in loc feliile de mozzarela. 
         Da-o la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 25-30 minute  cam la 170 grade.
        
             Cand o vei scoate din cuptor te vei minuna nu numai de "cat de bine miroase" dar si de minunatul ei aspect. 
              Adunati-va in jurul tavii , taiati pizza in bucati mari si bucurati-va de ea alaturi de un ketchup dulce sau picant , dupa preferinte!                                  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu