sâmbătă, 22 februarie 2014

TARTA CU CREMA DE MIGDALE

TARTA CU CREMA DE MIGDALE


Pentru blat:                                                              Pentru crema:
250 g faina                                                                150 g unt
50 g zahar                                                                 150 g zahar
1 ou                                                                           4 oua
100 g unt la temperatura camerei                            175 g migdale macinate     
1 praf sare                                                                 1 lingurita esenta de migdale
1 praf de copt                                                            400 g gem de fructe (de orice fel)
                                                                                    3-4 lingurite nuca macinata
Pentru ornat, cateva picaturi de sirop de artar (sau de orice fructe) si fulgi de migdale.
1. Pentru blat, pune faina amestecata cu praful de copt intr-un castron, adauga untul cubulete, zaharul, oul si praful de sare. Framanta bine cu degetele pana vei obtine un aluat moale si elastic. Pe o planseta presarata cu faina intinde o foaie cu care vei imbraca o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, tava pe care in prealabil ai uns-o cu unt si tapetat-o cu faina.Pune tava in frigider, iar cuptorul incinge-l la 180 grade pentru a se preincalzi.
2. Pentru crema, mixeaza intr-un bol untul cu zaharul pana obtii o crema, adauga ouale unul cate unul, incorporeaza apoi migdalele macinate si esenta de migdale.
3. Scoate tava cu aluat din frigider, intinde pe fundul ei gemul amestecat cu nucile macinate, iar peste, intinde crema de migdale niveland-o usor cu ajutorul unei linguri.
4. Da tava la cuptorul preincalzit pentru 50 minute la 170-180 grade.
5. Dupa ce tarta este gata, las-o sa se raceasca la temperatura camerei cam 30 minute dupa care , cu o pensula intinde pe suprafata ei un strop de sirop de artar si presara fulgi de migdale pe care i-ai prajit (fara ulei) pentru 3-4 minute, amestecand incontinuu cu o lingura, pe aragaz.

BUCURATI-VA DE ACEASTA RETETA! E MAI MULT DECAT DELICIOASA!
                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu