TARTE CU TOPPING DE FRUCTE DE PADURE
Reteta este simpla. Este nevoie doar de putina migala. Dar se merita atunci cand vrei sa-ti faci pofta.
Ingrediente:
Pentru tarte:
300 g faina
150 g zahar tos
200 g unt
1 ou
1 praf sare
Pentru crema de vanilie:
600 ml lapte
4 oua
8 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 linguri de faina
Pentru topping:
150-200 g mix fructe congelate
100 g zahar
1 pachet zahar vanilat
Intr-un bol amesteca untul taiat in cubulete cu zaharul, pana cand obtii o crema, iar zaharul s-a topit. Inglobraza oul, mixeaza si omogenizeaza bine. Adauga faina si praful de sare si framanta bine totul. Aluatul obtinut trebuie sa fie suficient de tare pentru a putea fi intins foaie. Din acest aluat ies fix 12 tarte pentru forme cu diametrul de 10 cm. Pe o planseta presarata cu faina, cu ajutorul sucitorului, formeaza din aluat 12 minifoi si cu ele imbraca formele de tarta asa cum am facut eu.
Pune tartele in cuptor si coace 15 minute la 180 grade. cand marginile s-au maronit, atunci sunt gata. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca apoi scoate-le din forme.
Intre timp amesteca bine cu telul 600 ml lapte cu zaharul, ouale, faina si vanilia. Fierbe crema la foc mic (sau pe baie de abur-cel mai indicat), amestecand incontinuu cu telul ca sa nu se stranga cocoloase. Cand s-a ingrosat si a devenit consistenta, ia crema de pe foc si las-o sa se raceasca putin la te,mperatura camerei.
Pentru topping fierbe tot la foc mic fructele decongelate cu zaharul pana cand siropul scade si obtii un fel de dulceata. Las-o si pe ea la racit.
Umple fiecare tarta cu crema de vanilie, iar deasupra pune toppingul mai sus preparat. Pune-le in frigider si serveste-le peste 2-3 ore.
Yumy, yumy!
Din crema ramasa am incropit un desert cu ciocolata, cam asa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu