sâmbătă, 22 februarie 2014

CANELONI BOLOGNESE CU RICOTA

CANELONI BOLOGNESE CU RICOTTA


Caneloni sunt un soi de paste care la inceput arata asa,

Apoi asa,

Iar mai apoi, ca in poza de inceput sau ca in cea de mai jos.

 Ingrediente:
1 pachet caneloni (Barilla)
400 g carne tocata amestec (porc-vita)
1 borcan sos bolognese (Barilla)
200 ml sos Pasatta Rustica (Cirio)
100 g  branza ricotta
sare, piper
busuioc, oregano
1 lingurita ulei masline
 parmezan ras (pentru servire)





- Intr-o cratita antiaderenta cu peretii mai inalti pune un strop de ulei de masline, apoi carnea tocata pe care o desfaci cu ajutorul unei linguri de lemn timp de 3-4 minute. Adauga apoi sosul bolognese si fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce sosul scade, iar amestecul devine mai consistent. Potriveste de sare si piper si da de o parte. Lasa vreo 5 minute sa se mai racoreasca dupa care incorporeaza branza ricotta. 
- Ia o tava, de preferinta din ceramica, unge-i fundul cu putin ulei si aseaza apoi, unul langa altul caneloni pe care i-ai umplut in prealabil. Eu am avut aici unii cu diametrul mai mic dar ii recomand pe cei cu diametrul mai mare.Nu trebuie fierti, se vor inmuia in sosul de rosii. Ca sa-i umpli cu amestecul mai sus descris, fa ca mine: iei un caneloni, il fixezi in tava in pozitie verticala si sustinandu-l cu mana stanga, il umpli cu cea dreapta folosindu-te de o lingurita. Asaza-i in tava unul langa altul.
- Sosul de rosii amesteca-l cu busuioc, oregano, o cescuta de apa si sare, piper, dupa gust, apoi toarna-l peste caneloni. Ca sa se patrunda bine si sa  se inmoaie, eu acopar tava cu folie de aluminiu si o dau la cuptor. Dupa vreo 15 minute inlatur folia si las caneloni in cuptor pana acestia se inmoaie si capata aspectul de gratinat (inca vreo 15-20 minute la 180 grade).
- Dupa ce scoti tava din cuptor arunca peste ei o ploaie de parmezan (cu gust mai accentuat) si, cam atat.
    




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu