vineri, 7 februarie 2014

TORT CU CIOCOLATA - DECADENT





Pentru toti cei care se regasesc in acest mesaj, am o reteta speciala, cu multa, multa ciocolata. DECADENT, intradevar.











TORT CU CIOCOLATA  - pur si simplu


Ingrediente:

Blat
4 oua
125 g zahar brun
150 g faina
30g cacao
1 plic praf de copt (Dr Otker)

Crema
5 linguri zahar pudra
200 ml frisca  lichida (Hulala)
250 g ciocolata neagra de menaj
1 plic gelatina (Dr Otker)

Pentru ornat
                                                                                                        250 ml frisca lichida (Hulala)
                                                                                                        100 g  mix de fructe de padure                                                                                                                                            congelate
Preparare blat:

Se bat ouale cu zaharul, folosind mixerul. Se adauga faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt. Mixati in continuare pana ce aluatul va deveni omogen. Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 20 maxim 24 cm, care a fost in prealabil unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace 20-25 minute la 170-180 grade.

Pentru crema:

Pregatiti gelatina astfel: inmuiati-o in doua linguri de apa rece, puneti apoi la topit, la foc mic. Atunci cand devine lichida dati-o la racit, la temperatura camerei. Topiti ciocolata la bain-marie. Bateti spuma frisca impreuna cu zaharul pudra. In final amestecati bine toate cele trei componente, intr-un bol.

Cand blatul s-a copt (incercati-l cu o scobitoare) scoateti-l din cuptor si lasati-l la racit. Dupa ce s-a racit taiati-l pe din doua si puneti crema intre cele doua blaturi. 

Pentru ornat, bateti frisca si ornati cu ajutorul unui pos de bucatarie; va iesi ca in imagine. Fructele cu care l-am ornat au fost mai intai decongelate, alese cele intregi si puse la scurs, dupa care si-au ocupat locul bine meritat pe tortul nostru cu multa ciocolata.



In mod normal ar fi trebuit invelit in glazura de ciocolata  dar pentru ca l-am facut de Craciun l-am imbracat in frisca. Iar fructele le-am folosit pentru culoare.









ESTE O BUNATATE DE DULCE! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu