miercuri, 26 februarie 2014

BUDINCA DE OREZ CU LAPTE

GUSTUL COPILARIEI - o expresie pe care o auzim atat de des incat ne si enerveaza uneori. Totusi, nimic mai adevarat! Orezul cu lapte chiar ramane, pentru unii dintre noi, bunul dulce al copilariei.  

In continuare, un orez cu lapte putin mai altfel, o

BUDINCA DE OREZ CU LAPTE


 Ai nevoie de:
1 cana cu orez (de preferat cu bob rotund)
4 cani cu  lapte + 1 cana extra pentru cuptor
4 linguri de zahar
3 oua
2 plicuri de zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
scortisoara
unt pentru uns vasul de copt

1. Se fierbe orezul impreuna cu laptele. Vasul  de fiert trebuie sa aiba peretii mai grosi sau antiaderenti.
Dupa ce laptele a scazut, verifica daca orezul s -a fiert. In principiu ar trebui sa fie gata. Dar, daca il vrei mai legat, atunci mai adauga o cana de lapte, fierbinte de aceasta  data si lasa in continuare la fiert pana scade din nou. Nu uita sa amesteci din cand in cand, ca sa nu se prinda.
2. Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma tare, iar galbenusurile amesteca-le cu zaharul, coaja rasa de lamaie si o cana de lapte..  Ia un vas termorezistent si unge-l cu putin unt.
3. Amesteca orezul fiert cu crema de galbenusuri si zaharul vanilat. Omogenizeaza bine. Apoi, incorporeaza spuma de albusuri, amestecand cu grija, de sus in jos, ca la pandispan.
4. Da vasul la cuptor, la foc potrivit (170-180 grade), iar cand budinca noastra va creste putin in volum si se va maroni deasupra, atunci este gata. 
5. Scoate budinca din cuptor, pudreaza cu zahar pudra si scortisoara si, cam atat. 

NIMIC MAI SIMPLU!










Un comentariu: