joi, 6 februarie 2014

PRAJITURA CU PRUNE

                                                   PRAJITURA CU PRUNE (RAPIDA)

                                                                                                                    Ingrediente:
150g zahar tos
125 g unt
150 g faina alba
2 oua mai
o lingura de smantana
o lingurita praf de copt
un praf de sare
o lingurita scortisoara
12 prune mari
1-2 lingurite zahar pudra 


Este foarte usor si rapid de facut. Respectati cu strictete cantitatile si folositi o tava de tarta sau tort cu diametrul de 26 cm. Ca si prune puteti folosi prune romanesti obisnuite dar si prune de import (iarna se gasesc renglote-sunt foarte bune si ele).

Inainte de folosire tineti untul la temperatura camerei cam o ora. Se va inmuia si va fi mai usor de prelucrat.
Preincalziti cuptorul la 170-180 grade.

Intr-un bol mixati foarte bine untul cu cele 150 g de zahar pana cand zaharul se topeste si untul devine foarte cremos.Incorporati treptat ouale, unul cate unul si adaugati praful de sare. Faina o amestecati intim cu praful de copt si o incorporati in crema de unt, zahar si oua.Adaugati o lingura de smantana , amestecati si mixati apoi foarte bine pentru ca toate ingredientele sa se incorporeze perfect. Veti obtine un aluat moale, pufos si cremos. Nu tare ca si aluatul de tarta, pentru ca acesta nu se va intinde foaie ci, se va turna pur si simplu in tava. Nu trebuie sa aveti emotii: daca veti respecta cantitatile cu strictete nu aveti cum sa dati gres.


Curatati prunele si taiatile in jumatate. Turnati aluatul in tava pe care ati uns-o cu putin unt si ati tapetat-o in prealabil cu putina faina, chiar daca este dintr-un material antiaderent. 
Nivelati aluatul si asezati deasupra prunele, la distanta cam de 2 cm intre ele.Daca prunele sunt jumatati, atunci asezati-le cu scobitura in sus si presarati pe fiecare jumatate cate putin zahar brun si chiar un praf de scortisoara.

Dati la copt in cuptorul preincalzit , la 180 grade, treapta a doua, pentru 45-50 minute.

Dupa ce s-a racit scoateti prajitura din tava si presarati-o cu zahar pudra. Este YUMMY, YUMMY......... 
                             

                                         Si, foarte important!  In loc de prune puteti folosi piersici 

Atunci, prajitura va arata cam asa:



POFTA BUNA!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu