sâmbătă, 22 februarie 2014

STOLEN (COZONAC NEMTESC)

STOLLEN (RETETA TRADITIONALA DIN BUCATARIA GERMANA)


Ai nevoie de:
3 galbenusuri
1 plic drojdie uscata
500 g faina
150 ml lapte
100 g unt
60 g zahar
stafide, fulgi de migdale, coaja rasa de lamaie
1 praf de sare
zahar pudra

1. Intr-un castron freaca galbenusurile cu zaharul. Adauga untul moale, laptele, coaja de lamaie, esenta de vanilie si praful de sare.Amesteca totul cu o lingura de lemn. 
2. Ameteca faina cu drojdia uscata, fulgii de migdale si stafidele (negre si aurii) apoi adaug-o peste compozitia de galbenusuri, Framanta bine ingredientele pana la omogenizare. Vei obtine un aluat vartos. Pune aluatul in frigider si pastreaza-l acolo timp de 24 ore.
3. Dupa ce s-au scurs cele 24 de ore, scoate aluatul, lasa-l la temperatura camerei vreo 15 minute apoi modeleaza din el un cozonac pe care-l vei pune intr-o tava de cozonac unsa cu unt si tapetata cu faina. Da-l la cuptorul preincalzit pentru 50 minute la foc moderat (160-170 grade).
4. Cand este gata, scoate-l din forma cat inca este fierbinte, unge-l cu putin unt topit si pudreaza-l bine cu zahar pudra. Se pastreaza intr-un loc racoros (in camara), in nici un caz in frigider.

POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu