CURCAN UMPLUT (DE CRACIUN SI NU NUMAI) - o poveste de Craciun, chiar daca vremea lui tocmai a trecut
Ingrediente:
un baby- turkey (3,5 kg)
1 piept mare de pui
5-6 ficatei de pui
3 oua fierte tari
3 oua crude
3 linguri pesmet( franzela inmuiata in lapte)
4 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
piper, sare, nucsoara
boia dulce, rozmarin uscat
oregano, salvie uscata, menta
2-3 linguri ulei de masline
Nu te speria, e mai simplu decat crezi. De fapt nimic nu e greu in bucatarie daca dragostea este prezenta. Fii organizata si atat!
1. Scoate curcanul din congelator si pune-l la decongelat cu 24 ore inainte de a-l gati. Dupa aceea curata-l in interior (de obicei este curatat atunci cand il cumperi) si spala-l bine.
2. Fierbe pieptul de pui, ficateii si ouale, iar cand s-au racit taie-le in cubulete nici pre mici, dar nici prea mari.
3. Daca nu folosesti pesmet, eu recomand franzela (3-4 felii), atunci pune la inmuiat franzela in vreo 500 ml lapte
4. Toaca marunt ceapa verde si patrunjelul.
Intr-un bol mare amesteca pieptul si ficateii tocati, ouale fierte, pesmetul (daca pui franzela stoarce-o foarte bine de lapte), ceapa verde, patrunjelul tocat si ouale crude. Asezoneaza-le cu sare, piper, nucsoara, boia dulce, rozmarin, oregano, toate in cantitati moderate si dupa gust. Compozitia pentru umplut este gata.
Ia curcanul si coase-i pielita de la gat cu ajutorul uni ac mare cu ata de bucatarie (poate fi si ata normala de cusut dar pune-o in 3-4 fire). Umple interiorul curcanului cu compozitia mai sus descrisa, fara sa exagerezi, pentru ca ea se va umfla in timpul coptului., apoi coase prinzand pielita pieptului cu cea a spatelui.
Intr-un castron amesteca uleiul de masline cu cateva ierburi uscate: rozmarin, salvie, oregano , menta si, cu ajutorul unei pensule, unge cu ea curcanul. Fix ca in poza de mai sus.Aseaza-l intr-o tava unsa cu putin ulei si in care ai adaugat 2-3 cani de apa. Acopera cu folie de aluminiu.
Pune-l la cuptor. Tine-l acolo cam 4 ore la temperatura scazuta, cam 150-160 grade. Primele 3 ore tine-l acoperit cu folie, dupa care indeparteaza folia si lasa-l liber. Incet, incet se va rumeni. Va fi un frumos.
Oaspetii tai vor fi incantati! Serveste-l cu pasta de hrean si salata de sfecla rosie.
CAT DE GREU POATE FI?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu