Ingrediente:
250 g piscoturi
500 g zmeura
5 oua
100 g zahar
250 ml frisca lichida
2-3 lingurite zahar pudra
1 plic intaritor frisca
1 plic gelatina
Urmeaza urmatorii pasi:
1. Separa galbenusurile de albusuri. Castronul in care pui galbenusurile trebuie sa fie mai mare pentru ca aici vei face sarlota.
2. Galbenusurile mixeaza-le cu zaharul tos pana obtii o crema albicioasa.
3. Bate albusurile spuma cu cele 2-3 lingurite de zahar pudra. Cand spuma a devenit mai tare si lucioasa, ca pentru bezele, adauga frisca lichida si un plic intaritor si bate in continuare pana ce obtii o compozitie consistenta.Da-o la frigider.
4. Zdrobeste intr-un vas zmeura pana obtii un piure.
5. Intr-un ibric dizolva gelatina in 3-4 lingurite apa rece. Pune apoi ibricul la foc mic, amestecand continuu pana cand gelatina se topeste. Tine-o la temperatura camerei cam 10 minute pentru a se "racori".
6. Pune piureul de zmeura in compozitia de galbenusuri si mixeaza bine.
7. Incorporeaza gelatina lichida si mixeaza din nou puternic.
8.Ultimul pas este inglobarea amestecului de frisca si albusuri in compozitia de galbenusuri. Mixeaza bine pentru ca totul sa se omogenizeze si lasa totul de o parte.
Asta a fost tot greul. Montajul este doar o joaca pentru copii.
Pentru montaj fixeaza pe un platou de tort un inel detasabil cu diametrul de 24 cm .Formeaza un blat dintr-un rand de piscoturi. Toarna toata sarlota de zmeura peste si niveleaz-o la suprafata. Pe margine formeaza un grilaj din jumatati de piscoturi, ca in fotografie. Orneaza cu cateva fructe de zmeura si cativa fulgi de ciocolata alba si da la frigider pentru 4-5 ore.
MERITA SA INCERCI RETETA. NU EZITA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu