BRIOSE CU MERISOARE SI GHIMBIR CONFIAT
(MOTATE)
Ingrediente:
150 g unt
150 g zahar tos
3 oua
1 lingura smantana
150g faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
merisoare uscate
ghimbir confiat
extra - tava pentru briose si hartie pentru briose
Briosele sunt niste prajiturele dragalase si delicioase pe care le poti servi la cafea sau ceai cu prietenii. Impopotonate cu creme, frisca si alte delicatese, le spunem cupcakes.
Sunt foarte usor de facut daca vei tine seama de cateva sfaturi. Se fac "pe un colt de masa" cum imi place mie sa spun.
Mai intai trebuie sa stii ca ingredientele pentru briose se impart in:
- ingrediente umede - unt, oua, smantana
- ingrediente uscate - faina, praf de copt, sare (cacao, in caz ca vrei sa faci briose cu cacao)
Ce trebuie sa faci?
1. Mixeaza foarte bine intr-un bol untul (lasat cam o ora la temperatura camerei) cu zaharul cam 10 minute la temperatura maxima. Incorporeaza pe rand cele 3 oua si smantana, mixeaza in continuare.
2. Amesteca separat faina cu sarea si praful de copt.
3. incorporeaza faina usor in amestecul de ingrediente umede si mixeaza bine pana se omogenizeaza perfect compozitia.
4. incorporeza apoi merisoarele si ghimbirul tocat marunt.Nu trebuie sa exagerezi. Gandeste-te ca din aceasta compozitie ies cam 12 briose si socoteste cam 5 merisoare/briosa. Ghimbir 2-3 bucatele mici.
Pune in tava pentru briose cate o forma de hartie in fiecare adancitura, toarna compozitia de briose in fiecare si da la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la 170-180 grade.
Dupa ce s-au racit le puteti impopotona cu un strop de frisca si un fruct de merisor. Atentie, frunzele nu sunt comestibile sau, poate ca da. Stiu si eu?
SUNT DELICIOASE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu