sâmbătă, 8 februarie 2014

MUSUROI CU CREMA DE VANILIE

MUSUROI CU CREMA DE VANILIE



Un desert simplu, ieftin si usor de facut . Il recomand cu drag,

                               



  Ingrediente:

Blat:

350 g faina alba
2 oua
150 g zahar brun (alb)
200 g margarina (de calitate)
50 g unt
3 linguri smantana
2 linguri cacao
1 lingurita scortisoara
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu

  Crema:
                                                                               
500 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (Dr Otker)
150 g zahar tos
50 unt
50 g ciocolata alba (menaj)
2-3 linguri smantana
2 lingurite esenta vanilie (dr Otker)




     Pentru blat, puneti intr-un bol margarina, untul (pe care le-ati scos din frigider cu o ora inainte de folosire) si zaharul. Mixati  pana cand zaharul se topeste. .Dupa ce zaharul s-a topit incorporati cele doua oua si mixati din nou.
     Separat, pregatiti ingredientele uscate, adica: amestecati cele 350 g de faina cu cele doua linguri de cacao, scortisoara si praful de copt. Incorporati-le si pe ele usor, amestecand cu o lingura, apoi adaugati cele 3 linguri de smantana si bicarbonatul stins in prealabil cu otet (intr-un pahar mai inalt puneti o lingurita de bicarbonat, iar peste el adaugati o lingurita de otet alb). Amestecati apoi cu mixerul, asa incat compozitia sa se omogenizeze foarte bine.
     Aluatul rezultat nu trebuie sa fie tare, vartos ci mai degraba moale, putin curgator. Daca vi se pare ca este prea tare mai puteti adauga o lingura de smantana.Turnati-l intr-o tava rotunda de tort, cu diametrul de 24-25 cm si dati-l la cuptor la 180 grade pentru 45-50 minute. Pentru a vedea cand este gata, faceti testul cu scobitoarea. Intepati blatul, iar daca scobitoarea iese uscata atunci e gata. Scoateti-l din cuptor si lasati sa se raceasca.

      Pentru crema, puneti la fiert intr-un vas cu pereti mai grosi cei 500 ml lapte impreuna cu zaharul. Dizolvati cele 2 plicuri de budinca de vanilie in 4-5 linguri lapte rece si turnati-le in vas atunci cand laptele clocoteste. Fierbeti inca 4-5 minute la foc mic si amestecand continuu pentru ca budinca sa nu se prinda de vas si sa nu faca cocoloase. Cel mai bine este sa folositi un inaltator pentru flacara aragazului sau sa folositi metoda bain-marie (intr-o oala mare puneti apa la fiert, iar vasul in care fierbeti budinca il introduceti in oala mare cu apa clocotita si lasati la fiert amestecand continuu - dureaza putin mai mult dar sigur nu se va lipi).
     Cand budinca incepe sa clocoteasca adaugati cele 50 g unt si cele 50 g ciocolata alba. Luati vasul de pe foc si amestecati usor pentru ca untul si ciocolata sa se topeasca. Tot acum adaugati si esenta de vanilie. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, iar dupa vreo 10-15 minute incorporati smantana cu o lingura, apoi amestecati totul cu ajutorul mixerului. Crema de vanilie va deveni foarte fina si putin curgatoare. 

     Taiati blatul, care intre timp s-a racit si el, in trei: o data il taiati in doua apoi ii taiati capacul (cand il veti scoate din cuptor va avea o forma putin bombata, iar partea aceea bombata o numesc eu capac). Puneti crema intre foi. Daca este putin curgatoare nu -i nici o problema, se va intari dupa ce veti da prajitura la frigider. Deasupra picurati o lingurita de sirop de artar si presarati fulgi de ciocolata alba (se gasesc in comert).


Arata bine, nu? Atunci,

POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu