SUPELE-CREMA ................MINUNATE IN ZILELE RECI DE TOAMNA-IARNA!
INGREDIENTE: 2,5 litri apa, 250 g linte verde, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina patrujel, sare dupa gust, patrunjel verde si crutoane pentru servit.
1. Spala bine lintea si tine-o la inmuiat in apa rece pentru vreo doua ore. Schimba-i apa si pune-o la fiert in 2,5 litri apa rece, impreuna cu morcovul, ceapa, radacina de patrunjel si telina tocate marunt ca pentru ciorba. Cand zeama scade la jumatate verifica daca legumele s-au fiert. Daca da, sareaza dupa gust si treci la pasul urmator. Daca nu, mai adauga putina apa fierbinte si mai las-o putin la fiert. Este necesar sa ai lichid, cam jumatate din cat a fost la inceput pentru ca supa sa nu iasa foarte groasa si sa aiba aspect de felul doi.
2. Da supa de pe foc si incepe sa pasezi mai intai manual, cu un pasator de cartofi, iar dupa ce capata consistenta foloseste un blender de mana sau un blender obisnuit, pana cand vei obtine o crema groasa dar lichida in acelasi timp.
3. Prepara crutoanele astfel: taie painea cubulete, aseaza-le in tava de la aragaz si da la cuptor la 150-160 grade. Cand incep sa se maroneasca scoate-le. De fapt le faci cum iti place, mai arse daca asa le preferi.
4. Serveste supa fierbine, asezonata cu patrunjel verde si musai cu crutoane.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu