duminică, 23 februarie 2014

PRAJITURA CU BRANZA SI PERE IN VIN ROSU

PRAJITURA CU  BRANZA SI PERE IN VIN ROSU

Cand am citit reteta am fost putin reticenta cu toate ca, stiam desigur ca branzeturile in combinatie cu multe fructe sunt  adevarate delicii. Am incercat-o totusi din curiozitate si pot spune ca chiar nu am avut nici un fel de regret. Doar cantitatile la ingrediente, asa cum au aparut ele in reteta, lasau de dorit. A trebuit sa aduc multe modificari ca sa iasa cum trebuie si, norocul meu, a iesit bine. Asadar, iata ce a iesit:

 Ingrediente:
450 g faina                           
250 g zahar
6 oua
250 g unt
200 ml vin rosu 
1 kg de pere
100 g frisca
400 g branza proaspata de vaci
400 g mascarpone
zahar vanilat si scortisoara, 1 praf de copt, 1 praf de sare
1. Pentru blat, pune intr-un castron 400 g faina amestecata cu praful de copt, 50 g zahar, 1 ou , 150 g unt taiat cubulete si praful de sare. Framanta-le cu mana pana cand aluatul va deveni moale si elastic. Din el modeleaza o bila, infasoar-o in folie si pune-o in frigider pentru vreo 30 minute.

2. Curata perele de coaja si cotoare si taie-le in jumatati pe lungime.Fierbe vinul cu 50 g zahar si scortisoara. Dupa ce da in clocot ia vasul de pe foc. Scufunda in el perele taiate si  lasa-le cam 30 minute (este indicat sa folosesti  pere tari pentru aceasta prajitura).

3. Bate cele 5 oua ramase cu 150 g zahar si zaharul vanilat. Incorporeaza aici branza de vaci, branza mascarpone si cele 50 g faina ramase. Mixeaza totul foarte bine. Bate frisca  si incorporeaz-o si pe ea.


4. Intinde o foaie din aluat si cu ea imbraca o tava (30x24 cm) pe care in prealabil ai uns-o cu unt si tapetat-o cu faina. Adauga in interior crema de branza si incrusteaza in ea perele scurse de vin, cu fata in jos, partea bombata in sus.

5. Da la cuptor pentru 60 minute la 170-180 grade. Cand este gata, pudreaza cu zahar pudra si praf de scortisoara.



POFTA BUNA!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu