vineri, 7 februarie 2014

TAGLIATELE CU MIDII



TAGLIATELE CU MIDII

Ingrediente:

250-300 g tagliatele (Barilla)
250-300 g midii 
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi (tocat marunt)
o cutie rosii cubulete (Cirio)
sare
piper
busuioc verde (uscat)






1. Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala suficient de mare. Cand clocoteste adaugati pastele. Fierbeti cam 15-20 min. Unora le plac pastele mai ardente si atunci le fierb cam 8-10 min. Le scoatei apoi, le strecurati si  le treceti printr-un jet de apa rece pentru a le opri fierberea.

2. In timp ce pastele fierb, luati o tigaie mai marisoara si mai adanca, puneti in ea uleiul de masline si caliti la foc mic,  pentru foarte, foarte putin timp usturoiul (daca il ardeti  usturoiul va deveni amar si va avea un gust neplacut). Adaugati midiile (eu folosesc congelate), dupa ce le-ati decongelat si le-ati  spalat foarte bine, precum si conserva de rosii cubulete. Fierbeti 10-15 min supraveghind si amestecand, pana cand zeama va scadea. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Totul se fierbe la foc mic.

3. Cand sosul de rosii si midii este gata turnati peste el tagliatelele bine scurse de apa, amestecati-le, adaugati cateva frunze de busuioc verde tocat marunt (poate fi si uscat) si mai tineti-le la foc mic 2-3 min. 

         Se servesc fierbinti! Nu presarati peste ele parmezan (chiar daca sunteti tentati). Parmezanul si fructele de mare nu se plac deloc. Adaugati mai degraba putin ketchup dulce de buna calitate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu