joi, 27 februarie 2014

BUDINCA YORKSHIRE CA CARNATI PROASPETI

DIN NOU O RETETA DIN BUCATARIA BRITANICA. CELEBRII SAUSAGES (CARNATI PROASPETI) II VETI INTALNI IN MULTE RETETE  CARE-SI AU ORIGINEA IN REGATUL UNIT. ADOR BUDINCA YORKSHIRE PENTRU GUSTUL EI DEOSEBIT SI PENTRU FAPTUL CA PREGATIREA EI ESTE "FLOARE LA URECHE" SAU "A PIECE OF CAKE", CUM AR SPUNE ENGLEZUL.  DECI:

BUDINCA YORKSHIRE CU CARNATI SI IERBURI AROMATE


Am sa va dau reteta pentru doua portii, iar pentru asta am folosit un vas pentru copt rotund, cu diametrul de 24 cm si peretii inalti. Daca aveti o familie mai numeroasa dublati reteta. Pentru copt folositi o tava de 30/20 cm cu peretii inalti de 8 cm, cel putin.

Asadar, pentru doua portii aveti nevoie de:
4 carnati proaspeti de porc ( grosi si cam de 10-12 cm lungime)
o lingura ulei (nu mai mult - carnatii vor lasa grasime)
125 g  faina
2 oua
150 ml lapte 
4 lingurite de mustar de Dijon
sare, piper dupa gust
frunze de salvie
frunze de rozmain   


1. Puneti intr-un bol faina, sarea, piperul,  ouale, mustarul si amestecati cu o lingura de lemn. Adaugati laptele dar nu tot dintr-o data,ci, putin cate putin pana se termina. Adaugati frunzele de salvie si rozmarin tocate marunt. Mixati bine la viteza medie. Aluatul obtinut va fi, de fapt, un aluat de clatite ceva mai gros. Lasati-l sa se odihneasca vreme de aproximativ 20 minute.
2. In acest timp, ungeti tava cu ulei, puneti in ea carnatii si dati-o la cuptor, la 200 grade. Cand uleiul se va incinge, iar carnatii vor sfarai, scoate vasul si toarna aluatul printre carnati, nu peste ei.Partea de sus a carnatilor trebuie sa ramana libera nu numai ca acestia sa se poata  coace foarte bine dar si pentru aspect. Lasati la copt vreo 30 minute la 200 grade. Cand budinca se va rumeni bine, atunci este gata.
Foarte important este ca sa flositi frunze proaspete de salvie si rozmarin,


SE SERVESTE CALDA DAR ESTE FOARTE BUNA SI RECE. POFTA BUNA!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu