duminică, 23 februarie 2014

PLACINTA CU PUI (RETETA BRITANICA)

Desi il admir pe Jamie Oliver si  este unul dintre preferatii mei, cand am fost in Anglia am ramas neplacut impresionata de tot ceea ce insemna CULINAR.
 Totusi, in Brighton, am mancat cel mai bun " Fish&Chips " din viata mea. Am incercat chiar si un ou fiert tinut in saramura.  Urmarindu-l pe Jamie insa, mi-am dat seama ca maretia bucatariei traditionale engleze nu prea o gasesti prin pub-urile si restaurantele londoneze frecventate de turisti.Trebuie sa patrunzi mai adanc in istoria si tinuturile de vis ale Regatului Unit. Vei vedea ca United Kingdom este cu adevarat maret.


PLACINTA CU PUI (RETETA DIN BUCATARIA BRITANICA)


Ingrediente:

8 pulpe de pui dezosate                                                                   Pentru foaia de aluat:
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
2 lingurite ulei de masline                                                    250 g faina alba
2 cutii de rosii cubulete (recomand Cirio)                           50 g malai
1 lingurita praf de curry                                                        1 lingurita bicarbonat de sodiu
sare, piper                                                                               100 g unt taiat cubulete
un praf de nucsoara                                                               1 praf de sare
o lingura de zahar                                                                  3-4 linguri apa calduta
2 linguri otet balsamic                                                           1 ou
2 foi de dafin
1 lingurita coriandru-boabe
3-4 frunze de salvie tocata marunt

Pulpele, curatate de surplusul de grasime, impreuna cu ceapa taiata felii subtiri (pestisori) si usturoiul tocat marunt se calesc in uleiul de masline.Cand ceapa s-a inmuiat, adauga continutul celor 2 cutii de de rosii cubulete. Asezoneaza cu sare, piper, nucsoara, praful de curry. Adauga zaharul si cele doua linguri de otet balsamic. Mai adauga o cescuta de apa calda si lasa totul pe foc. Este bine sa folosesti o cratita cu interiorul antiaderent.  Carnea de pui se va fierbe repede asa ca, 20-25 minute sunt suficiente pentru ca  totul sa fie gata.


 Pentru foaia de aluat amesteca intr-un castron faina, malaiul, untul cubulete, oul, bicarbonatul de sodiu si sarea. Framanta bine cu mana. Aluatul va fi foarte tare. De aceea, in timp ce framanti adauga cate putina apa calduta si framanta in continuare pana obtii un aluat care sa poata fi modelat cu usurinta. 

Ia o tava ceramica (30x24 cm), rastoarna in ea mancarea de pui. 
Mai pune 2 foi de dafin si presara o lingurita de boabe de coriandru. Niveleaz-o cu grija.

 Din aluat intinde o foaie cu grosimea de jumatate de cm si acopera cu ea tava. Fixeaza aluatul peste marginile tavii cu ajutorul unei furculite. Da apoi tava la cuptor, la 170  de grade pentru 25-30 minute. Dupa ce o scoti din cuptor acoper-o cu un prosop gros pentru 15 minute. Foaia, frageda si crocanta in acelasi timp , combinata cu puiul si sosul aferent de sub ea, are un gust minunat. 

                                        IMPOSIBIL SA NU PLACA ORICUI! INCEARC-O!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu