TORT CU CAPSUNE, FRISCA SI FULGI DE CIOCOLATA ALBA
(Nu trebuie sa astepti o ocazie ca sa incropesti un tort)
Mai usor nu se poate! Este simplu si poate fi facut oricand ai vrea ceva dulce. Ca si timp, vreo 30 minute prepararea, 25-30 minute coacerea, iar asamblarea maxim 10 .
Pentru blat ai nevoie de:
5 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de copt
1 praf de sare
Mai ai nevoie de:
500 ml frisca lichida
3-4 linguri smantana grasa
2 lingurite zahar pudra
1 plic intaritor frisca (Dr Otker)
cateva capsune pentru ornat
fulgi de ciocolata alba
cateva lingurite sirop de fructe (capsuni, zmeura, rodie, etc)
Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol bate albusurile cu zaharul , sarea si zaharul vanilat cam 10 minute la viteza maxima sau, mai exact pana ce spuma de albusuri se intareste si devine alba si lucioasa ca la bezea. Incorporeaza pe rand galbenusurile.Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaz-o in crema de mai sus. Mixeaza pana la perfecta omogenizare.
NU UITA! Atunci cand incepi sa prepari compozitia fixeaza temperatura cuptorului la 170-180 grade si lasa-l la preincalzit.
Unge cu putin unt peretii unei tavi de tort, iar fundul aceteia tapeteaza-l cu hartie de copt.Toarna compozitia, niveleaz-o si da totul la cuptor pentru 25-30 minute. Dupa scurgerea acestui timp scoate din cuptor si fa testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt scoate blatul din cuptor, lasa-l sa se raceasca in tava 5-10 minute, dupa care scoate-l si lasa-l pana se raceste complet. Taie apoi blatul in jumatate si treci la montarea tortului.
Pentru asta va trebui sa prepari frisca, astfel: pui intr-un bol frisca lichida, smantana, zaharul pudra si intaritorul. Mixezi, usor la inceput, apoi la viteza maxima pana ce frisca se va intari, va deveni ferma. Da-o la frigider, amesteca cele cateva lingurite de sirop cu cateva lingurite de apa plata si insiropeaza cele doua jumatati de blat. Nu foarte mult. Pune intre ele frisca, deasupra iarasi frisca, orneaza cu capsune (ar fi trebuit mai multe dar, atatea am avut) si fulgi de ciocolata alba.
E gata! Da-l la frigider si degusta-l dupa 2-3 ore. O sa-ti placa......sunt sigura.
SI INCA CEVA, DULCIURILE INGRASA DOAMNELOR! NU UITATI DE SPORT!
Sper ca nu vi s-a taiat pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu