vineri, 7 februarie 2014

LASAGNE CU CARNE DE PUI



LASAGNE  CU CARNE DE PUI (RETETA MEA)

Ingrediente:
12 foi de lasagne (Barilla)
500 g carne tocata de pui
1 borcan sos bolognese (Barilla)
250 g branza de burduf 
200 g suc de rosii (Cirio Passata Rustica)
100 g mozzarela rasa
2 linguri ulei de masline
sare, piper
busuioc, oregano
parmezan ras din belsug (prefer Rapitalia)



Intr-o cratita adanca puneti cele 2 linguri de ulei impreuna cu carnea tocata. Cailiti carnea amestecand continuu, aproximativ 5 minute la foc mic. Adaugati apoi peste ea sosul bolognese, sare, piper dupa gust si lasati la fiert 15-20 min la foc mic, pana cand scade, iar la final adaugati oregano si busuioc uscat. Aceasta compozitie nu trebuie sa fie foarte zemoasa ci, mai degraba consistenta si bine legata. Eu mai pun in ea la sfarsit,  deodata cu busuiocul, un ou crud si amestec foarte bine ca sa se incorporeze perfect.Acesta are rolul de a lega umplutura.

Foile de lasagne pot fi folosite ca atare, adica uscate, pentru ca ele se vor inmuia oricum de la sosul de rosii. Dar ca sa fiti sigure ca se vor inmuia, aplicati metoda mea:  intr-o oala infierbantati foarte bine niste  apa cu sare, dupa care stingeti focul si scufundati in ea, cam pentru 5 minute, foile de lasagna. Scurgeti-le  de apa, iar apoi pot fi folosite.



Luati o tava de preferinta din ceramica si cu pereti inalti (dimensiunea cam 30x20 cm), ungeti-o pe fund cu putin ulei de masline, apoi montati lasagna in felul urmator:  asezati  4 foi pe fundul tavii, peste ele asezati amestecul de carne si sos bolognese, urmeaza inca un strat de 4 foi, peste care veti asterne branza de burduf faramitata  (imi place branza de burduf pentru ca este sarata si putin iute) peste care turnati jumatate din cantitatea de suc de rosii.   La sfarsit acoperiti cu cele 4 foi ramase peste care presarati mozzarela rasa si sucul de rosii ramas.

Dati la cuptor la 180 grade pentru 40-45 minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si presarati pestea ea parmezan ras din belsug. Nu puneti parmezan atunci cand este in cuptor. Parmezanul se va arde si gustul nu va fi prea placut Doar dupa.Se serveste fierbinte dar este buna si rece. 


      Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu