OUA SCOTIENE
Denumirea pompoasa, SO SCOTISH, nu trebuie sa va faca sa dati inapoi. De fapt sunt un fel de oua fierte invelite intr-un aluat de chiftele si coapte in cuptor.
Ingrediente:
6 oua fierte
500 g carne tocata de pui
1 ceapa mica
1 ou crud
2 catei de usturoi
1/2 lingurita boia dulce (iute-daca-ti place gustu picant)
sare, piper
un praf de nucsoara
2 linguri pesmet
2 linguri pesmet
1. Fierbe ouale tari. Poti sa folosesti oua de prepelita (cam 12 buc), vor fi niste aperitive excelente.
2. Amesteca intr-un bol carnea (poate fi si amestec porc-vita), ceapa tocata foarte fin, usturoiul strivit in presa de usturoi, oul crud si asezoneaza cu sare, piper, boia, nucsoara, dupa gust. Framanta bine.
3. Din aluatul de carne rezultat formeaza un fel de chiftele mai mari si imbraca ouale, pe care in prealabil le-ai tavalit prin pesmet, ca in fotografie.
4. Tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt si aseaza pe ea "ouale imbracate". Coace-le cam 30-35 minute la 170-180 grade.
Serveste-le cu salata verde sau cu un sos facut din 2-3 linguri maioneza (Hellmans original) si 1-2 linguri de mustar dulce, in care mai puteti adauga 1/2 lingurita boabe de coriandru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu