Ingrediente:
2-3 dorade
2-3 cartofi dulci (SUA)
100-200 g baby-carrots (produs cong)
2-3 fire telina apio
cateva capere
cateva masline
sare, piper
1-2 lingura ulei de masline
Pestele se curata foarte usor deoarece are solzi putini care se desprind repede.Indeparteaza coada si aripioarele. Nu uita sa golesti interiorul abdomenului si sa-l speli foarte bine. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, iar in burta despicata pune 3-4 capere in fiecare peste.
Curata si taie cartofii in sferturi, taie telina apio in bucati de 2-3 cm, scoate morcovii congelati din punga si esti aproape gata.
Iei o tava (eu prefer tavile de ceramica), asezi in ea pestii, pe langa ei cartofii, morcovii, telina apio, masline, capere, mai presara putina sare si putin piper, stropeste cu ulei de masline, adauga 1 pahar apa, inveleste totul in folie si da la cuptor la 200 grade pentru 30 min. Dupa aceea inlatura folia si mai tine pestele in cuptor vreo 10-15 minute pentru ca apa din tava sa scada si pestele, impreuna cu legumele sa se gratineze putin. Intocmai ca in fotografie.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu