RETETA MAI MULT DECAT USOARA
Ingrediente:
150g unt
2 oua
200 g faina
150 g zahar
2 linguri smantana
1 plic praf de copt
esenta de rom (vanilie)
fulgi de ciocolata (merisoare uscate)
zahar pudra pt pudrat (optional)
cacao (optional)
Untul tinut, cam o ora la temperatura camerei, moale deci, se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste (10 minute la treapta a treia). Adaugam ouale si esenta de rom (vanilie) mixand in continuare. Separat amestecam faina cu praful de copt dupa care le adaugam in compozitia de unt, zahar si oua., impreuna cu cele doua linguri de smantana.Mixam in continuare pana cand compozitia a devenit foarte omogena. La sfarsit vom adauga 50 g fulgi de ciocolata (merisoare). Precizez ca daca facem biscuiti cu fulgi de ciocolata vom folosi esenta de rom.Daca facem biscuiti cu merisoare folosim esenta de vanilie. Daca doriti biscuiti cu cacao, puteti pune in loc de ciocolata sau merisoare, doua lingurite de cacao. Ca sa se omogenizeze complet in compozitie amestecati faina cu praful de copt si cacaoa (adica ingredientele uscate) inainte sa o puneti in compozitia de unt.
Punem compozitia (care este moale, fluida) intr-un pos de bucatarie si formam gramajoare (cat o moneda de 50 de bani) intr-o tava de aragaz pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Daca nu aveti pos atunci puteti folosi o lingurita. Lasati distanta cam de 3-4 centimetri intre gramajoare, altfel se vor uni intre ele.
Puteti folosi reteta si pentru prepararea biscuitilor de Craciun, folosind diferite forme tematice, caz in care veti turna compozitia in interiorul lor.
TIPS: SERVITI-I ASA,
SAU ASA..............
SO BRITISH, NU?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu