vineri, 7 februarie 2014


                                                                             PENE CU SOS ALB (CARBONARA)


Ingrediente:

250 g pene colorate (Barilla)
250g carnati proaspeti
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
500 ml smantana lichida pt gatit
200 g parmezan 
sare, piper
busuioc verde
1 lingura ulei de masline
    Intr-o oala mai mare se pune la fiert apa cu sare. Cand clocoteste se adauga pastele. Se fierb la foc mare 15-20 min. Apoi se scot, se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs.

    In timp ce pastele fierb,  taiati ceaba in cubulete mici, zdrobiti usturoiul in presa de usturoi si faramitati carnatii in bucati potrivit de mari. 
   
    Se incinge intr-o cratita mai adanca uleiul de masline, se caleste ceapa impreuna cu usturoiul la foc mic, pana cand ceapa devine stravezie (translucida). Nu caliti niciodata ceapa sau usturoiul prea tare. Ele doar se trag in ulei pentru foarte scurt timp.Cand ceapa s-a calit, adaugati in cratita carnatii faramitati, caliti totul impreuna 8-10 min dupa caz. Amestecati ca sa nu se arda.Turnati apoi  in cratita smantana lichida (eu folosesc Gran Cucina) si aduceti totul la puctul de fierbere (clocoteste). Atunci  adaugati parmezanul. El se va topi in minunea care clocoteste in cratita asa incat sosul se va ingrosa.Sosul trebuie sa fie gros dar lichi in acelasi timp. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

    Cand sosul este gata turnati peste el pastele si busuiocul tocat marunt,  amestecati si mai lasati pe foc 2-3 min pt ca pastele si sosul sa se impreune . 

                                                      Serviti fierbinte dar nu inainte de a adauga peste penele noastre o ploaie generoasa de parmezan !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu