miercuri, 26 februarie 2014

MASALA DE PUI

ESTE O RETETA DE CARE NU TREBUIE SA TE APUCI DECAT DUPA CE TI-AI PROCURAT TOATE CONDIMENTELE. GUSTUL MINUNAT AL ACESTUL FEL DE MANCARE STA IN CONDIMENTE MAI MULT DECAT IN ORICE.  

Ingrediente:
4 bucati de piept de pui
2 cepe
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
3 linguri ulei de masline
2 cutii rosii cubulete
2-3 catei de usturoi
o bucata de ghimbir ras (2-3 cm lungime)
 2 lingurite zahar brun
2 linguri otet balsamic
150 ml lapte (reteta originala este cu lapte de cocos)                        Condimente:




2 linguri praf de curry
2 lingurite de coriandru macinat
2 lingurite chimion macinat
2 lingurite seminte de mustar
un varf de lingurita nucsoara
sare, piper dupa gust




Pentru Topping:
1,5 kg cartofi albi pentru piure
150 ml lapte
un manunchi de chivas (gasesti la hypermarket)
1 -2 lingurite chimion
zeama de la o jumatate de lamaie

Pare putin complicat dar nu-i asa. Doar putina organizare si rabdare sunt suficiente.
Asadar, sa ne apucam de treaba,
1. Pune intr-o tigaie uleiul de masline si prajeste rapid, pe ambele parti, bucatile de piept de pui. Cand sunt gata scoate-le din cratita si aseaza-la pe un prosop de hartie pentru ca uleiul sa se absoarba.
2. Da focul la mic si pune in cratita ceapa tocata marunt, usturoiul tocat si ghimbirul ras. Lasa focul la mic si amesteca totul, caleste-le usor pana devin translucide. 
3. Adauga condimentele pe care le-am prezentat mai sus. Ai grija la sare, dupa gust.
4. Adauga continutul celor 2 cutii de rosii cubulete, cele 2 linguri de zahar brun, cele 2 linguri de otet si 150 ml lapte. Lasa totul sa fiarba, cam 15 minute la foc mijlociu.
5. Toaca pieptul de pui si cei 2 ardei in fasii mai grosiere. Pune-le in cratita si mai lasa sa fiarba cam 20 minute la foc mijlociu pana scade zeama, da apoi vasul de o parte.
6. Curata cartofii, taie-i sferturi si puneti-i la fiert in apa cu sare.
7. Cand sunt gata scurge-i  si paseaza-i pentru a obtine un piure.Adauga 150 ml lapte, chivasul tocat marunt, zeama de lamaie si semintele de chimion.
8. Ia o tava pentru copt, sa fie suficient de mare si cu peretii inalti, toarna in ea mancarea de pui. Deasupra acopera cu un strat de piure pregatit ca mai inainte si da la cuptor pentru 25-30 minute la 190-200 grade.


SPER CA TE-AM CONVINS SA INCERCI. ESTE CEVA DEOSEBIT






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu