Pentru papricasul de pui cu ciuperci ai nevoie de:
400 g muschiulet de pui (piept de pui sau pulpe fara piele)
300 g ciuperci champignon mici
1 ceapa alba
1 lingura ulei
3 linguri faina
5 linguri smantana
200 ml lapte
sare, piper alb
patrunjel verde
Ia o cratita pentru felul doi (daca ai una cu interior ceramic neaderent este ideal). Pune in ea o lingura zdravana de ulei, ceapa tocata marunt, ciupercile taiate sferturi si muschiuletul de pui (daca folosesti piept de pui taie-l in bucati mari).Caleste-le pentru cateva minute impreuna, amestecand continuu, iar atunci cand ceapa a devenit sticloasa (mare atentie nu praji ceapa niciodata prea tare, ea trebuie doar sa se inmoaie si sa devina transparenta - este valabil pentru orice fel de mancare; este mai sanatoasa si vei evita mirosul neplacut de ceapa prajita ). Cand ceapa a devenit sticloasa, pune peste vreo 3-4 cani de apa fierbinte, asezoneaza cu sare si piper alb, acopera si lasa ca sa fiarba la foc mediu.
Cand apa a scazut cam cat sa acopere carnea si ciupercile, incearca sa vezi daca s-au fiert, iar daca nu sunt inca gata mai adauga apa firbinte si lasa in continuare la fiert pana este gata. Ideea este ca atunci cand sunt gata fierte, in cratita sa ai suficienta apa cat sa le acopere.
In timp ce puiul si ciupercile fierb, pune intr-un bol cele 5 linguri de smantana si cele 3 linguri de faina si amesteca bine, avand grija sa nu ramana cocoloase. Dupa ce compozitia a devenit cremoasa, adauga putin cate putin laptele, amestecad in continuare.
Atunci cand apa din cratita a scazut suficient, adauga amestecul de faina si smantana amestecand energic, pana la incorporare. da focul la mic si mai fierbe vreo 10 minute, de fapt pana incepe sa clocoteasca si vei vedea cum papricasul nostru a inceput sa se ingroase. Lasa-l sa dea cateva clocote si cam atat. Papricasul trebuie sa aiba consistenta unui aluat mai gros de clatite.
Inchide aragazul si adauga o ploaie de patrunjel verde tocat marunt si un strop de piper alb. Papricasul trebuie sa fie putin iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu