SALATA DE CARTOFI CU SOS DE MAIONEZA SI MUSTAR DULCE
SIMPLA, SIMPLA DE TOT!
In afara de vreo 4 cartofi mijlocii (pentru salata, sa nu fie albi pentru piure, se vor farama prea tare), mai ai nevoie de:
5 linguri zdravene de maioneza (Helmans light)
3 lingurite mustar dulce (Maile cu miere)
2 lingurite mustar condimentat (Maile d Ancienne)
1 lingurita de miere
o mana de chivas
cateva masline
sare, piper alb dupa gust
Pune cartofii la fiert si lasa-i acolo pana-s gata.
Intr-un bol mai mare (cel in care vei face salata) ia si amesteca: maioneza, cele doua feluri de mustar, mierea, chivasul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust. Lasa-l deoparte si ia de pregateste cartofii.
Dupa ce s-au fiert, scoate-i din apa, lasa-i sa se raceasca, inlatura coaja si apoi taie-i sferturi.
Arunca totul peste sosul de maioneza, amesteca usor, cu grija, asa incat cartofii sa ramana intregi. Cateva masline negre nu strica. Dimpotriva, merg perfect. Gustul dulce-picant te va " da pe spate".
E buna simpla, ca atare dar mai buna-i cu ceva carnita: snitel de pui, salau pane, chiftele, sunt doar cateva sugestii.
Pentru chiftele am amestecat 500 g spata de porc tocata, o ceapa taiata foarte fin, 1 ou, 2-3 catei de usturoi zdrobiti in presa de usturoi, sare, piper si putina nucsoara. Iubesc nucsoara si o folosesc mai mereu. Modeleaza aluatul in forma de chiftele si aseaza-le in tava pe care ati tapetat-o cu hartie de copt. In 30-35 min, cam la 170 grade chiftelele tale sunt gata.
NU-I ASA CA NU ARATA RAU? INCEARCA RETETA SI VEI AFLA SI GUSTUL.....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu