CHEESECAKE CU TOPPING DE RODIE
Ingrediente:
Blatul:
350 g biscuiti digestivi
125 g unt topit
50 g zahar brun
2 pliculete zahar vanilat (vanilie de bourbone)
Crema:
500 g crema de branza (prefer Philadelphia)
100 g zahar tos alb
200 g smantana grasa
250 g frisca lichida (Hulala)
1 pliculet intaritor frisca (Dr Otker)
1 plic gelatina (Dr Otker)
2 linguri apa rece
Topping:
o rodie
100 g zahar tos
2-3 linguri din sucul de la rodie
Blatul:
Biscuitii se faramiteaza foarte bine intr-un robot de bucatarie (pana au aspect de pesmet). Untul se topeste la foc mic pana ce devine lichid. Intr-un castron potrivit de mare se amestecati foarte bine biscuitii faramati, zaharul, vanilia si untul topit. Se va obtine o pasta.
Se ia o tava de tort cu inel detasabil (diametrul de 24 cm). Tapetati fundul acesteia cu hartie de copt decupata la dimensiunea tavii, peste care puneti compozitia de mai sus.Aceasta va lua forma unui blat subtire. Presati-l foarte bine cu ajutorul unei linguri. Dati la o parte.
Crema:
Pregatiti mai intai gelatina astfel: se dizolva 1 pliculet de gelatina in 2 linguri de apa rece , amestecati si fierbeti la foc mic, amestecand continuu pana cand aceasta devine lichida. Dati la o parte si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un castron mare si curat amestecati foarte bine cu mixerul crema de branza pana cand aceasta devine moale si pufoasa.Adaugati cu grija gelatina lichida care intre timp s-a racit si mixati din nou puternic cu mixerul.La sfarsit adaugati zaharul si mixati pana la topirea lui.
Separat, intr-un alt castron, bateti frisca lichida cu pliculetul de intaritor pana cand aceasta se intareste devenind foarte ferma.Peste frisca astfel obtinuta turnati smantana grasa si amestecati cu mixerul. Adaugati apoi acest amestec peste crema de branza pregatita in celalalt castron. Amestecati foarte bine astfel incat crema sa fie foarte omogena.
Toata aceasta crema se va turna in tava, peste blat si se va uniformiza frumos. Se da la frigider pentru 2-3 ore, timp suficient pentru ca prajitura noastra sa se intareasca.
Toppingul:
Se curata rodia taind-o in patru. I se scot samburii si se scurge sucul. Jumatate din samburii obtinuti ii striviti si ii transformati in suc.Pe ceilalti ii lasati intregi. Intr-o cratita puneti 2-3 linguri din acest suc plus cele 100 g zahar tos. Se dau la foc mediu amestecand continuu pana cand se ingroasa si se transforma in sirop. Dati cratita la o parte, si amestecati in ea samburii de rodie ramasi.
Dupa 2-3 ore de odihna in frigider, este timpul sa vedem ce a iesit. Asa ca scoateti prajitura din frigider, detasati cu grija inelul si asezati-o pe un platou rotund,. Turnati peste ea topingul si, gata!
Prajitura se pastreaza la rece, in frigider.
Rodia este fructul iubirii. Arabii spun ca atunci cand desfaci un fruct de rodie este ca si atunci cand faci dragoste.Asa ca, nu ezitati sa incercati reteta pentru ziua Sf. Valentin.
MULT SUCCES!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu