RUSTICA - TARTA CU MERE
Ingrediente:
225 g faina alba
125 g unt
50 g zahar
2 oua
un praf de sare
o lingura apa rece
1 pachet praf de copt
4 mere mijlocii
250 g zahar
1 pastaie vanilie
2 lingurite scortisoara
Blatul:
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, ouale, untul taiat cubulete si o lingura de apa. Framantati bine cu mainile. Se va obtine un aluat tare.Daca vi se pare ca nu este suficient de tare pentru a putea intinde o foaie, mai adaugati putina faina. Luati o tava de tarta (26 cm diametru), ungeti-o cu putin unt si tapetati-o cu faina. Puteti tapeta tava cu hartie de copt, asa cum vedeti in imagine. In acest caz nu mai trebuie sa ungeti sau sa tapetati forma.Intindeti aluatul pe o suprafata tapetata cu faina, cu ajutorul unui sucitor, in forma de cerc. Tapetati cu foaia rezultata forma. Acoperiti cu aluat si marginile tavii. Folositi mainile pentru a imbraca bine interiorul tavii cu aluat. Nu trebuie sa fie perfect. Amintiti-va, facem o tarta rustica.
Preincalziti cuptorul la 180 grade.
Curatati merele de coaja si cotoare si taiati-le in sferturi.
Intr-o cratita puneti la caramelizat cele 200 g de zahar. Amestecati si aveti grija sa nu se arda (va deveni amar). Cand zaharul s-a topit adaugati merele, amestecatile cu caramelul, semintele din pastaia de vanilie si scortisoara.Nu asteptati sa se intareasca. Turnati totul in tava de tarta. Ornati cu pastaia de vanilie care a ramas dupa ce ati scos semintele si dati la cuptor pentru 50 minute la 180 grade.
Puteti pudra cu zahar (optional).
O recomand pentru serile de iarna. Daca vreti sa o serviti fierbinte atunci puteti pune alaturi o cupa de inghetata de vanilie. Merele fierbinti si inghetata de vanilie se combina perfect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu