marți, 25 februarie 2014

DORADA LA CUPTOR- CU IZ MEDITERANEAN

                                    DORADA LA CUPTOR - CU IZ MEDITERANEAN
by Daniela Istrate
Ai nevoie de:
2-3 dorade                                                         sare, piper dupa gust
1 ceapa                                                              frunze verzi de salvie
2  rosii                                                               patrunjel verde tocat
3-4 linguri ulei masline                                     busuioc, oregano (ierburi uscate)
o cescuta vin alb                                               sare, piper dupa gust
o cescuta apa                                                   1-2 rosii uscate din conserva (optional)


1. Se face un mix de sare, piper, busuioc, oregano si 2 linguri de ulei de masline
2. Unge doradele, curatate si bine spalate, cu acest mix folosind o pensula de bucatarie.
3. Unge o tava (cu peretii inalti) cu ulei de masline si aseaza in ea pestele.
4. Aseaza peste fiecare dorada mai intai ceapa taiata felii subtiri, iar peste, rosii taiate felii.Surplusul de ceapa si rosii aseaza-l pe langa peste.
5. Arunca apoi ,peste, rosiile uscate si patrunjelul tocate marunt. Mai pune pe langa si cateva frunze de  salvie. Fa un amestec de apa si vin si toarna-l in tava.
6. Acopera totul cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 30 minute la 200 grade. Dupa 30 minute scoate folia, stropeste pestele cu zeama de lamaie si mai lasa inca 30 minute la cuptor, la 180 grade. Pestele se va gratina, iar in tava sosul va scadea, va deveni mai consistent  si minunat ca si gust.  



POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu