COASTE DE PORC LA CUPTOR ( Reteta JAMIE OLIVER)
cateva coaste de porc (4-5 buc)
2 linguri ulei de masline
3-4 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita boia dulce
1 lingurita de boia iute
1/2 lingurita fulgi de chilli (numai daca iti place iuteala)
piper
sare de mare daca folosesti (eu am uitat de mult sa cumpar altfel de sare)/ normala
sucul si coaja rasa de la o portocala
sucul si coaja rasa de la o lamaie
3 lingurite miere de albine
Prepara un mix din condimentele de mai sus, respectiv, cele doua feluri de boia, chilli, usturoiul zdrobit, sare, piper.
Tavaleste bine costele portionate in prealabil prin mixul de condimente , apoi aseaza-le intr-o tava pe care ati uns-o cu uleiul de masline.
Eu am mai pus in tava si cativa cartofi taiati sferturi si pe care i-am tavalit ca si pe coaste, in mixul de condimente. De asemenea, am pus in tava si 1/2 ceasca de apa.
Acopera tava cu folie de aluminiu si tine-o la cuptor vreo 40 minute la 200 grade, daca vrei sa iasa foarte moi. Se vor topi in gura.
Intr-un castron prepara un amestec din zeama si coaja rasa de la o lamaie, zeama si coaja rasa de la o portocala si cele 3 lingurite de miere. Atat coaja de lamaie, cat si cea de portocale sunt optionale. Eu, de exemplu nu am folosit decat zeama.
Dupa ce au trecut cele 40 de minute, inlatura folia si, cu ajutorul unei pensule de bucatarie unge costitele cu sosul de miere si portocale, surplusul toarna-l in tava.
Da din nou la cuptor pentru inca vreo 20 minute la 190 grade, iar din cand in cand ia cu o lingura zeama din tava si toarna peste coaste si cartofi.
SA AVETI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu