PRAJITURA CU BRANZA DULCE SI FULGI DE CIOCOLATA
(buna de tot)
BLATUL: CREMA:
125 g unt 100 g unt
50 g zahar 150 g zahar
200 g faina 2 oua
1 plic zahar vanilat 500 g branza de vaci
1 ou 1 plic budinca cu gust de frisca
1 plic praf de copt 300 ml lapte
1 praf de sare 1 lingurita esenta vanilie si 2 lingurite fulgi de ciocolata
Pentru TOPPING:
100 ml frisca lichida, 1 galbenus si o lingurita esenta vanilie
Pune intr-un bol toate ingredientele pentru blat. Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Framanta bine cu mana pana cand aluatul va deveni moale si elastic, iar zaharul se va topi. Vei simti asta la mana. Ia o tava de tort cu inel detasabil, diametru 24 cm, tapeteaza-i fundul cu hartie de copt, iar peretii cu putin unt . Presara faina pe o planseta si, cu ajutorul sucitorului, intinde o foaie rotunda cu care vei imbraca tava. Pare greu dar nu este deloc.Poti modela si cu mana aluatul in tava, intinzand bine pe marginile tavii. Chiar daca nu este perfect, nici o problema: se poarta rustic. Pune tava in frigider.
Incinge cuptorul la 180 grade. Pentru crema amesteca untul cu zaharul, folosind mixerul, adauga ouale si mixeaza foarte bine. Incorporeaza apoi branza si mixeaza in continuare. Vei vedea cum crema devine din ce in ce mai omogena si mai fina. Intr-un alt bol amesteca 300 ml lapte cu praful de budinca si esenta de vanilie apoi toarna totul peste crema de branza. Mixeaza foarte bine. In final vei obtine o crema fina si destul de fluida. Inglobeaza in ea, amestecand usor cu o lingura, fulgii de ciocolata.
Toarna crema in tava tapetata cu aluat si da la cuptor pentru 60-70 minute la 180 grade. Marginile se vor arde putin, nu foarte tare dar va avea un gust minunat in combinatie cu crema de branza.Iar partea cu crema se va maroni usor dinspre exterior catre interior. Dupa ce o vei scoade din cuptor ea se va lasa putin dar nu-i nimic, asta este tot farmecul. In final va arata cam asa:
Amesteca frisca lichida cu galbenusul si esenta de vanilie. Nu trebuie batuta decat foarte putin cu ajutorul unui tel.
Scoate prajitura din tava, las-o sa se raceasca la temperatura camerei dupa care, toarna peste ea toppingul mai sus preparat. Presata un praf de scortisoara si gata-i!
INCERCA RETETA! NU VEI REGRETA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu