marți, 25 februarie 2014

CIUPERCI CHAMPIGNON GRATINATE

CIUPERCI CHAMPIGNON GRATINATE


Ingrediente:
400 g ciuperci champignon mici taiate in jumatate (daca sunt mari,  taie-le in sferturi)
1 ceapa tocata marunt
2-3 catei de usturoi tocati marunt
2 lingurite ulei masline (floarea-soarelui) 
4-5 linguri de smantana
1 lingura lapte 
2 oua
cascaval ras, cam 150- 200 g
sare, piper dupa gust
patrunjel verde tocat marunt (o legatura mica)

1. Intr-o cratita, pune uleiul, ceapa tocata, usturoiul si ciupercile la calit. Cand ceapa a devenit translucida, poti sa adaugi si o lingura de apa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.Fierbe-le putin impreuna  in cratita acoperita cu un capac.
2. Separat, amesteca intr-un bol smantana cu ouale  batute ca pentru omleta, jumatate din cantitatea de de cascaval ras si o lingura de lapte.
3. Cand apa din cratita a scazut, da-o la o parte de pe foc, adauga patrunjelul tocat (opreste cateva firicele pentru ornat) si toarna in ea amestecul de ou si smantana. 
4. Pune totul intr-o tava ceramica (ideala pentru gratinuri) si da la cuptor la foc mediu, cam 170 grade pentru 20-30 minute. Cand a inceput sa se gratineze scoate tava si presara restul de cascaval. Da din nou la cuptor. Cascavalul se va topi si se va intinde, cam asa:

Se servesc calde, cu putin patrunjel verde deasupra.

MINUNATA PENTRU O CINA IN FAMILIE!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu