ESTE O RETETA PE CARE ENGLEZII O NUMESC RULADA SI O PREPARA IN SPECIAL PE TIMP DE IARNA, ATUNCI CAND FRUCTELE USCATE, FRUCTELE CONFIATE, NUCILE, MIGDALELE SUNT LA MARE CINSTE IN ORICE BUCATARIE TRADITIONALA BRITANICA.
Ai nevoie de:
500 g faina
1 ou
100 g zahar
1 cub de drojdie
200 ml lapte
200 g unt
3 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta de lamaie
cateva migdale tocate marunt, merisoare, stafide, coaja confiata de potocale
2 linguri unt topit
zahar pudra
Pune faina intr-un bol mai mare si, cu ajutorul unei linguri vantur-o putin pentru a se aera. Fa o adancitura in mijloc.
Incalzeste putin lapte si dizolva in el drojdia si putintel zahar dupa care, toarna totul in adancitura din faina.Acopera cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca pret de vreo 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute adauga peste, restul de zahar, lapte, zahar vanilat, esenta, oul si untul moale (la temperatura camerei). Framanta auatul foarte bine cu mainile, arunca peste el migdalele tocate, stafidele, merisoarele , coaja de portocale, framanta totul impreuna si lasa-l sa creasca inca vreo 30 minute.
Dupa ce a crescut, modeleaza din el un cozonac si aseaza-l intr-o tava de chec (cozonac) tapetata cu hartie de copt. Da la cuptorul preincalzit si coace primele 10 minute la 200 grade, apoi scade temperatura la 180 grade si mai coace inca vreo 40-45 minute.
Dupa ce l-ai scos din cuptor unge-l deasupra cu unt topit si pudreaza-l cu zahar si fructe uscate, aceleasi din interiorul cozonacului.
SIGUR O SA VA PLACA! ESTE UN FEL DE PAINE-COZONAC CU MULTE FRUCTE, BUNE CHIAR SI ATUNCI CAND SUNT USCATE!
ENJOY, IMPREUNA CU UN EXPRESSO BUN!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu