CHEESECAKE CU TOPPING DE ZMEURA
Ingrediente:
Blat:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
un praf sare
TIPS pt blat: renunta la blatul de pandispan si foloseste ca baza cateva piscoturi de sampanie, ca si la tortul Diplomat. Asa vei avea o prajitura " la rece".
Crema .
250 g mascarpone
250 g crema de branza (Philadelphia)
150 g zahar
150 g frisca lichida (Hulala)
100 g smantana (grasa)
1 plic gelatina (Dr Otker)
Topping:
200 g zmeura congelata (proaspata)
150 g zahar
2 plicuri de zahar vanilat
Se face un pandispan pentru baza prajiturii astfel: separa albusurile de galbenusuri, bate spuma tare albusurile impreuna cu un praf de sare, separat mixeaza galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste si obtii o crema fluida, incorporeaza aici cele 3 linguri de faina, iar in final toarna usor albusurile spuma tare (atunci cand intorci vasul sa nu curga) peste compozitia de galbenusuri si , cu ajutorul unei linguri de lemn inglobeaza-le, amestecand usor prin rasturnare de sus in jos. Tapeteaza cu hartie de copt fundul unei tavi de tort cu inel detasabil (24-25 cm diametru) , toarna compozitia si da-o la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 35-40 minute. Nu deschide usa cuptorului in timpul coacerii ci, numai dupa ce timpul de coacere s-a scurs.
Pentru crema amesteca cele doua feluri de branza cu zaharul, folosind mixerul. Adauga gelatina preparata in prealabil (se pune la inmuiat in 2-3 linguri apa rece, apoi se pune la topit, la foc mic, iar cand s-a topit se lasa la racit la temperatura camerei). Nu lasa gelatina sa se intareasca, Atunci cand nu mai este fierbinte, poate fi doar calduta, se incorporeaza in amestecul de branza.Intr-un alt bol bate frisca lichida cu mixerul, adauga smantana simpla si mixeaza in continuare pana se intareste. Daca doresti sa fie mai dulce poti sa adaugi aici 2 - 3 lingurite zahar pudra. Rastoarna totul peste crema de branza si mixeaza foarte bine pentru ca totul sa se omogenizeze. Un sfat important: apuca-te de crema dupa ce ai scos blatul din cuptor si l-ai lasat la racit.
Peste blatul rece, in interiorul inelului detasabil al tavii, pune crema de branza. Da totul la frigider.
Este timpul sa pregatim toppingul. Simplu: pune intr-un vas zmeura (decongelata) impreuna cu zaharul si vanilia. Fierbe, mai intai la foc mediu, apoi incetineste focul si fierbe, amestecand continuu, pana ce siropul va scadea si se va inchega, aratand ca si o dulceata mai zemoasa. Lasa la racit, pune-l peste prajitura si da totul la frigider. Dupa 2-3 ore de stat la rece este bun de servit dar, cel mai bine ar fi sa-l lasi peste noapte, pentru a doua zi.
NU EZITA SA-L INCERCI! ESTE NU NUMAI USOR DE FACUT DAR SI SUPER DELICIOS!
ENJOY IT !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu