MERE CARAMELIZATE CU FRISCA SI INGHETATA
DE VANILIE (E MUSAI)
Iei 2-3 mere, le cureti de coaja si cotoare, apoi le tai in sferturi.
Intr-o cratita pui la caramelizat cam 150 g zahar brun (poate fi si alb), la foc mic si amestecand continuu.. Cand zaharul s-a topit, a devenit maroniu si lichid pune peste el merele, amesteca si mai tine 2-3 minute la foc mic, amestecand.
Mixeaza 200 g frisca lichida (Hulala) cu 1 plic intaritor frisca (Dr Otker) pana devine ferma.
Intr-o cupa de inghetata pune un strat de mere caramelizate fierbinti, un strat frisca, inca un strat de mere, inca unul de frisca, iar mot, pune 2 cupe generoase de inghetata de vanilie.
Crede-ma, inghetata de vanilie impreuna cu merele si caramelul fierbinte te vor face sa uiti de frigul de afara.
BUCURA-TE DE ACEST DULCE FIERBINTE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu