miercuri, 2 aprilie 2014

PENE CU TREI FELURI DE BRANZA SI SOS ALB -LA CUPTOR

ORICAND O INCANTARE, PASTELE DE ORICE FEL SI CU ORICE-AR FI SUNT UNA DINTRE PLACERILE MELE VINOVATE

Ai nevoie de:
200 g pene rigate (marime mijlocie)
100 g branza gorgonzola
100 g branza gruyere  rasa (poti folosi cascaval ras)
100 g parmezan
350 ml smantana lichida pentru gatit
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
1 lingurita ulei de masline
cateva frunze de busuioc verde
o lingurita busuioc uscat, sare, piper alb fin macinat

Pune pastele la fiert in apa clocotita cu sare pentru vreo 20 minute. Apoi le scoti, le treci pe sub un jet de apa rece pentru a le opri fierberea si le lasi sa se scurga.

In timp ce pastele fierb, fa un sos alb, astfel: caleste, intr-o lingurita ulei de masline, o ceapa si 3 catei de usturoi tocate marunt. Cam 3 minute. Toarna smantana lichida, asezoneaza cu sare si piper dupa gust, iar atunci cand sosul incepe sa clocoteasca adauga parmezanul si amesteca bine.Mai pune aici frunzele de busuioc verde tocate si busuiocul uscat. Opreste focul si da cratita de o parte.
Amesteca intr-un castron penele cu branza gorgonzola sfaramata, branza gruyere (cascavalul ras) si vreo 3 linguri de sos. Pune totul intr-o tava ceramica. Deasupra rastoarna sosul ramas si da la cuptor pentru vreo 20-25 minute la 160-170 grade.

V-AM SPUS CA SUNT DELICIOASE? CRED CA DA. ATUNCI, O POFTA NEBUNA SA AVETI!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu