O PLACINTA APERITIV PE CARE AM VRUT SA O INCERC DE MULTA VREME SI, MA BUCUR CA NU AM RENUNTAT. ESTE BUNA RAU DE TOT.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
400 g branza de capra sarata
1 fir de praz mare(2 fire daca sunt mici)
4 oua
3 linguri smantana
50 g unt topit
1 praf de sare
Foile se decongeleaza la temperatura camerei. Prazului i se indeparteaza frunzele, se spala bine si se taie rondele cam de 1 cm grosime.
Branza se pune intr-un castron, se faramiteaza cu o furculita si se amesteca impeuna cu o lingura de smantana si 3 oua.
Se intind foile pe masa de lucru, asa cum se prezinta ele: una peste alta. Se aseaza peste ele tava in care urmeaza ca sa se prepare placinta si se decupeaza un cerc. Se indeparteaza marginile foilor. Untul se topeste la foc mic.
Se trece apoi la montaj, procedand asa: se unge tava cu unt topit, se aseaza primul strat de foi (nu doar una ci, 2-3), se pune un strat de branza (jumatate din cantitate), peste branza se imprastie cam jumatare din rondelele de praz, peste praz se pune inca un strat de foi (2-3), se ung si acestea cu unt topit, se aseaza peste ele cealalta jumatate din cantitatea de branza, inca un strat de foi (2-3), se ung si ele cu unt topit. Peste acest ultim strat de foi se presara rondelele de praz ramase.
In final, se amesteca 2 linguri de smantana cu oul ramas, se adauga si un strop de sare si se toarna peste placinta, uniformizand cu grija.
Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 160 grade, timp de vreo ora.
RECE ESTE MAI BUNA DECAT CALDA. SE POATE SERVI CU SANA SAU IAURT.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu