SUPELE-CREMA, INTOTDEAUNA BINEVENITE IN PERIOADELE MAI RECI ALE ANULUI
Ingrediente:
3 morcovi
1 ceapa
1 pastarnac
1 telina mica (sau 1/2 dintr-una mare)
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 cartof
rozmarin, maghiran, salvie uscate (cam un sfert de lingurita din fiecare)
sare, piper dupa gust
1 lingurita de chimen
1 lingura de ulei
Legumele (mai putin cartoful) se curata, se spala, se taie cuburi si se calesc pentru 7-8 minute intr-o lingura de ulei. Se adauga apoi cam 1 litru de apa calda si se lasa sa fiarba inabusit inca vreo 30 minute. Dupa 30 minute se pune in supa si cartoful taiat sferturi, ierburile uscate, inca 1 litru de apa calda, se asezoneaza cu sare piper si se lasa in continuare la fiert pana ce toate legumele s-au inmuiat. Daca doriti o supa mai groasa, atunci cei 2 litri de apa pentru fiert sunt suficienti. Daca o doriti mai lichida (asa cum o prefer eu) atunci mai puteti adauga vreo jumatate de litru. Cu 5 minute inainte de a opri fierberea, adaugati o lingurita de chimen.
Separati legumele de zeama. folosind o sita pentru paste. Zeama nu se arunca ci, o pastram intr-un alt vas pentru a dilua cu ea piureul de legume.
Legumele se paseaza ca pentru piure dar, cel mai indicat este sa folositi un mixer vertical. Piureul obtinut trebuie sa fie foarte fin. Diluati-l cu zeama in care au fiert legumele, adaugand putin cate putin pana ce veti obtine consistenta dorita.
SERVITI-O FIERBINTE, CU PATRUNJEL VERDE DEASUPRA SI CRUTOANE!
(crutoanele se pot face acasa dar exista crutoane de calitate si in comert)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu