O METODA SIMPLA SI RAPIDA DE PREPARARE A SOMONULUI
Ingrediente:
3-4 medalioane de somon
3 cartofi dulci
200 g baby carrots (de obicei in comert se gasesc la legume congelate)
sare, piper dupa gust
1 lingura ulei pentru uns tava
Medalioanele de somon se curata si se spala bine. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se unge o tava cu ulei, se aseaza in ea medalioanele de somon, bine asezonate.
Cartofii dulci se curata de coaja se spala si se taie in cuburi potrivit de mari. Morcovii se decongeleaza.
Se aseaza in tava, pe langa bucatile de somon, cartofii si morcovii. Ii asezonam si pe ei cu un strop de sare si unul de piper. Mai turnam in tava un pahar de apa.
Acoperim tava cu folie alimentara, chiar 2 straturi, foarte ermetic, pentru ca pestele sa se faca in abur. O dam la cuptor, la 200 grade pentru vreo 25 minute.
Dupa 25 minute indepartam folia si mai lasam pestele in cuptor vreo 10 minute, la 170-180 grade.
Se serveste cald, cu lamaie.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu