Ingrediente:
300 g malai
300 g branza de burduf
75 g unt
1-2 linguri branza rasa (de preferat sarata)
sare
Mai intai trebuie sa faceti o mamaliga. Pentru asta aveti nevoie in primul rand de un ceaun sau o cratita cu peretii mai grosi, neaderenti.
Puneti la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Cand apa clocoteste adaugati malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel pentru ca sa nu se formeze cocoloase. Dati focul la mic si lasati sa fiarba, avand grija sa amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Cand apa a scazut si mamaliga s-a ingrosat adaugati un cub micut (aprox 25 g) de unt, amestecati bine si opriti focul. Mamaliga este gata. De obicei se rastoarna pe un platou dar acum nu este cazul.
Branza de burduf se framanta bine.
Se ia un castron si i se unge cu unt atat fundul, cat si marginile. Se ia cu lingura mamaliga din cratita si se intinde pe fundul castronului. Peste primul strat de mamaliga se intinde un strat de branza, jumatate din cantitate. Se mai adauga un strat de mamaliga, apoi restul de branza. La final se intinde cel de al treilea strat de mamaliga, se niveleaza si se pudreaza cu branza rasa sarata.
SE SERVESTE CALDA, CA ATARE SAU CU SMANTANA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu