INGREDIENTE:
1 pulpa de miel
1 lingura ulei
sare, piper, boia dulce, boia iute, usturoi granulat, praf de nucsoara (optional)
3-4 catei de usturoi nedecojiti
1 lingurita rozmarin
cateva frunze de salvie (optional)
4-5 cartofi pentru garnitura
Pulpa de miel se spala bine si se curata de pielite, precum si de surplusul de grasime.
Intr-un castron amestecati 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute, 1/2 lingurita praf de usturoi, un varf de cutit praf de nucsoara. Cu acest amestec masati bine pulpa, ungeti-o cu putin ulei si masati-o din nou cu restul de amestec. Asezati-o intr-o tava pentru friptura in care ati pus o lingura de ulei si o cescuta de apa.
Cartofii curatati si spalati se taie sferturi. Se sareaza, se pipereaza dupa gust. Adaugati o lingurita de rozmarin uscat si amestecati. Asezati-i apoi in tava, pe langa pulpa. Tot in tava, printre cartofi puneti cateii de usturoi nedecojiti. Peste pulpa asezati frunzele de salvie.
Acoperiti tava cu hartie de copt, dublata de o folie de aluminiu. Izolati bine marginile asa incat sa nu patrunda aer, iar carnea sa se prepare in aburi si sa-si ia din tava toate aromele. Se da la cuptor cam pentru o ora si jumatate, la 200 de grade.
SE SERVESTE CU SALATA VERDE SAU RUCOLA, DOAR STROPITE CU PUTIN ULEI DE MASLINE SI ZEAMA DE LAMAIE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu