AM SA VA PREZINT VARIANTA CU CARNE. SE POATE INSA SI FARA.
4 fire de praz
400 g pulpa de porc fara os
150 g masline negre
1 lingurita boia dulce
sare, piper
1 lingura ulei
1 fir de rozmarin verde (poate fi si uscat)
Carnea se spala bine apoi se taie cubulete. Se pune in cratita o lingura de ulei, carnea si apa cat sa o acopere. Se lasa la fiert in apa cu ulei si se spumeaza cand este cazul.
Prazul se curata de frunze; acestea se inlatura si se pastreaza doar partea alba a prazului. Acesta se spala si se taie rondele de 3-4 cm grosime.
Dupa ce carnea a fost spumata, se pune in cratita si prazul taiat rondele. Se adauga apa fierbinte, cat sa acopere totul, ba chiar 2-3 degete mai mult. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se mai adauga aici o lingurita de boia, precum si maslinele care au fost mai intai tinute in apa rece la desarat. Tot acum se pune si rozmarinul verde sau uscat. Se fierbe la foc mediu pana scade zeama, iar carnea este facuta. In cazul in care carnea fierbe mai greu, atunci se mai poate adauga apa fierbinte si lasa la fiert in continuare, in cratita acoperita.
RETETA MERITA INCERCATA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu