ESTE UN FEL DE CHEC - PUFOS, DULCE SI CU PARFUM DE MIGDALE
Ingrediente:
200 g margarina Rama (unt), tinuta vreo 2 ore la temperatura camerei
150 g zahar
150 g faina
50 g migdale macinate foarte fin
4 oua
2 lingurite esenta de migdale (Dr Otker)
1 praf de copt (Dr Otker)
zahar pudra pentru pudrat
Intr-un bol se mixeaza foarte bine margarina moale cu zaharul. Cand devin crema se incorporeaza ouale, unul cate unul, mixand in continuare. Compozitia trebuie sa-si mareasca putin volumul, asa ca se mixeaza la viteza maxima 4-5 minute. Se adauga aici si cele 2 lingurite de esenta de migdale.
Se incorporeaza faina, amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu un tel de bucatarie sau doar cu o simpla lingura de lemn. In final, se incorporeaza aici si migdalele foarte fin macinate. Compozitia obtinuta trebuie sa fie moale, putin curgatoare.
Se toarna apoi compozitia intr-o forma rotunda sau de chec, eu am folosit una putin mai decorativa, dar care trebuie unsa din belsug cu margarina sau unt si se da cuptoru, obligatoriu preincalzit, la 170 grade, pentru 45 minute. Dupa 45 minute se face testul coacerii, iar daca este gata se scoate si se lasa putin la racit, apoi se rastoarna prajitura pe un platou, se pudreaza cu zahar si se serveste. Este minunata rece, la cafea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu