PENTRU PERIOADELE DE POST ESTE BINE DE STIUT CA SE POT PREGATI MANCARURI GUSTOASE FARA PREA MULT EFORT SI CHIAR FARA PREA MULTA CHELTUIALA. CA SA NU MAI VORBIM DE FAPTUL CA ELE VOR FI NET MAI SANATOASE DECAT MANCARURILE CU CARNE
Ingrediente:
4-5 cartofi mijlocii rosii (pentru fiert)
2 morcovi
2 cepe
1/2 telina
1 radacina de patrunjel (albitura)
2 linguri suc de rosii
1 lingurita boia dulce
ierburi uscate (rozmarin, tarhon, patrunjel, maghiran), cam cat luati intre degete din fiecare
1-2 foi de dafin
cateva fire de taitei (de preferat mai lati)
3 linguri ulei
sare, piper
Mai intai se toaca marunt legumele. Se pun la calit impreuna cu 3 linguri ulei, in oala in care urmeaza a se pregati supa. Se calesc vreo 7-8 minute, apoi se adauga sucul de rosii, vreo jumatate litru apa calda si se lasa pe foc.Dupa vreo 15 minute adaugam cartofii curatati si taiati in sferturi.
Mai completam cu 3 litri apa calda, asezonam cu sare, piper, boiaua dulce, foile de dafin si ierburile uscate. Lasam la fiert, la foc mijlociu. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cele cateva fire de patrunjel. Mai lasam vreo 10 minute si oprim fierberea. Verificam daca are suficienta sare, iar daca mai trebuie adaugam dupa gust. Este bine de stiut ca la supe si ciorbe daca nu avem suficienta zeama, atunci mai putem adauga apa calda, lasand pe foc pentru inca vreo cateva clocote.
O SERVIM CU PATRUNJEL VERDE. POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu