O NUMESC "PASCA ALTFEL" DEOARECE LA PREPARAREA EI SE FOLOSESTE UN ALUAT CU BRANZA INCORPORATA
Ingrediente:
500 g faina
150 g unt la temperatura camerei
150 g zahar
2 oua
250 g branza dulce de vaci
1 praf de copt
1 praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
o mana de stafide
1 galbenus
2 linguri lapte
Se freaca untul cu zaharul, iar cele 2 oua se incorporeaza pe rand. Adaugam branza, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Amestecam bine. La sfarsit inglobam faina, pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si praful de copt. Tot acum adaugam si stafidele. Framantam bine totul. Aluatul va fi destul de tarisor.
Modelam aluatul sub forma unei paini rotunde, crestam in mijlocul ei o cruce, folosindu-ne de un cutit, apoi o ungem cu galbenusul de ou batut cu lapte , o asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pentru 50 minute la 170 grade, pe treapta a doua.
Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit. Pentru a ramane frageda, este bine ca dupa ce s-a racit complet sa fie acoperita cu folie alimentara (pentru prospetime).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu