Din ingredientele de mai sus se prepara un aluat fraged precum cel din reteta "Pasca din aluat fraged cu branza dulce si stafide".
In timp ce aluatul sta la rece in frigider se prepara compozitia din 500 g branza dulce, 4 oua, 5 linguri zahar si 2 - 3 lingurite fulgi de ciocolata (se gasesc in comert - decor pentru prajituri). Se amesteca branza cu ouale si zaharul, iar in final incorporam fulgii de ciocolata.
Din trei sferturi de aluat se formeaza o foaie cu care se imbraca o forma rotunda (diametrul 18 cm, dar se poate folosi si una mai mare de 20- maxim 22 cm) care a fost tapetata cu hartie de copt. Turnam compozitia de branza, nivelam usor la suprafata.
Din aluatul ramas intindem o foaie cu diametrul identic cu cel al formei de copt si acoperim cu acesta compozitia de branza, ca si cum i-am pune un capac. O fixam bine, adunand marginile catre interior, ca in fotografie. Mai modelam si un rulou pe care-l fixam sub forma de cruce in mijloc. Ungem toata suprafata cu 1 galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte, presaram cativa fulgi de ciocolata si o dam la cuptorul preincalzit pentru 50 minute la 170 grade.
AVAND IN VEDERE CA ATAT PASCA DIN ALUAT FRAGED CU BRANZA DULCE SI FULGI DE CIOCOLATA, CAT SI CEA CU STAFIDE SE FAC DIN ACELASI ALUAT, IAR UMPLUTURA ESTE RELATIV ACEEASI, ESTE IDEAL SA PREPARATI ALUATUL SI UMPLUTURA IN CANTITATI DUBLE, OBTINAND ASTFEL DOUA PASCUTE, APROAPE IDENTICE CA SI COMPOZITIE DAR DESTUL DE DIFERITE CA SI GUST. DACA AVETI SI 2 FORME IDENTICE LE PUTETI COACE PE AMANDOUA DEODATA, DACA NU, PE RAND, AVAND GRIJA CA IN TIMP CE PRIMA SE COACE, A DOUA SA FIE TINUTA LA FRIGIDER.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu