POTRIVITA PENTRU PERIOADELE DE POST, ATUNCI CAND AI CHEF DE O PRAJITURA
Ingrediente:
400 g faina Glazura:
150 g zahar 75 g ciocolata neagra
250 ml apa 75 g ciocolata alba
150 ml ulei 3 linguri ulei
4 lingurite cacao cativa fulgi de migdale pentru decor
1 praf de copt
200 g gem de cirese (visine)
1 lingurita lichior de cirese sau visine (optional)
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate adica: faina, praful de copt, zaharul si cele 4 lingurite de cacao. Se adauga apa, se amesteca, apoi se adauga uleiul, amestecam din nou, iar in final lichiorul. Daca nu aveti puteti sa-l inlocuiti cu o lingurita esenta de rom.
Turnati aluatul in tava (30x20 cm) unsa cu margarina, nivelati usor si dati la cuptorul preincalzit pentru 45 minute la 170 grade.
Dupa ca ati scos prajitura din cuptor, este timpul sa faceti glazura. Topiti ciocolata neagra si alba in acelasi vas, adaugati 3 linguri de ulei, amestecati si turnati fierbinte peste prajitura. Mai presarati cativa fulgi de migdale pentru decor si lasati la racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu