CU OCHIURI SAU FARA, SPANACUL TRECE DREPT UNA DINTRE VERDETURILE FOARTE SANATOASE. ASA CA NU TREBUIE RATAT MAI ALES ACUM CAND IL GASIM PE TOATE DRUMURILE
Ingrediente:
1 kg spanac verde- frunze (500 g spanac congelat)
1 lingura de faina
1 lingura de ulei
3 linguri lapte
sare, piper
Spanacul se spala foarte, foarte bine, frunza cu frunza, trecandu-se sub jeturi repetate de apa rece.
Se pune apoi la fiert in apa cu sare. Cand s-a fiert se strecoara si se lasa la scurs o vreme. Apoi se toaca marunt. In cazul in care spanacul este congelat, ardeti primele etape. Doar decongelati-l si scurgeti-l foarte bine.
Intr-o cratita incingeti o lingura de ulei, adaugati faina amestecand continuu si imediat laptele si o lingura din zeama in care a fiert spanacul. Nu lasati deloc faina sa se prajeasca. Adaugati laptele si zeama de spanac imediat dupa faina si amestecati bine ca sa nu faceti cocoloase.
Peste toate acestea rasturnati spanacul tocat fin, amestecati bine, putin piper, sare daca mai este cazul si lasati pe foc. Cand zeama a scazut, inseamna ca spanacul este gata. Serviti-l simplu sau cu ochiri.
SA AVETI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu