FARA SMANTANA - DE POST, DAR CU SMANTANA - O MINUNE
o ceapa, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, un pastarnac, 1/2 telina mica, 1 dovlecel, 1 ardei gras rosu, 3 cartofi
1/2 cutie rosii cuburi, 2-3 linguri de mazare verde din conserva, 3 linguri smantana, o lingura ulei, sare, piper, boia dulce, o lingura de otet alb si patrunjel verde
Cam asta-i tot ce-ti trebuie pentru ciorba taraneasca de de legume. Si, sa nu uitam vreo 3-3,5 l apa.
Toaca marunt ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel, telina si ardeiul gras. Pune in oala in care vei fierbe ciorba o lingura de ulei si caleste legumele tocate vreo 10 minute. Pune peste ele apa calduta, nu rece. Mai pune sare dupa gust si o lingurita de boia dulce. Lasa sa fiarba, la foc mediu spre mare.
Cand morcovul si celelalte radacinoase sunt aproape fierte, atunci rastoarna in oala rosiile cuburi din conserva, boabele de mazare, dovlegelul si cartofii taiati sferturi. Lasa-le sa fiarba impreuna. Daca vezi ca zeama scade prea mult mai adauga apa calduta. Ciorba trebuie sa aiba zeama, nu?. Cand s-au fiert si cartofii, este timpul sa dregem ciorba. Mai intai pune o lingura de otet ca s-o acrim putin si las-o sa dea vreo doua clocote.Mai pune sare si piper daca este cazul. Daca o vrei de post, pune patrunjel verde marunt tocat si opreste focul. Daca o vrei cu smantana, atunci amesteca smantana intr-un castron cu un polonic, doua de zeama fierbinte, iar cand zeama clocoteste rastoarn-o in oala. amesteca rapid si opreste focul. Adauga o ploaie de patrunjel, acopera oala cu capacul si
POFTA MARE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu